l Home  l Groepsreizen  l  Contact l Over ons

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelvakanties 2021 wandelvakanties 2021 CONTACT corona-info Voettochten wandelvakanties & trektochten. Verzekeringen ook nog Op reis Voettochten wandelvakanties & trektochten. reisvoorwaarden

Over de eilanden

& het schiereiland.

Rügen is een schitterend wandeleiland met prachtige landschappen: beukenbossen, hei, vuursteenvelden, zand- en kiezelstranden en spectaculaire krijtkliffen. Het autovrije langwerpige eilandje Hiddensee is weer anders dan Rügen: Kleinschalig, met vuurtoren en op sommige plekken een prachtig en verlaten oerlandschap. En dan nog Bornholm: buitenbeentje van Denemarken. Haar lange zandstrand aan de zuidkust doet Deens aan, maar de steile rotskust in het noorden niet. Deze lijkt op de kust van Zweden, waar Bornholm slechts 40 km. van verwijderd is.


De wandelingen.

Tijdens deze twaalf dagen volgen we bestaande routes op de eilanden. Er wordt gelopen aan de hand van topografische kaartjes + meestal een routebeschrijving. Voor hoogteverschillen zie de beschrijving per dag. Er is een opbouw in loopafstand en

hoogteverschillen. Je loopt aan de hand van landkaartjes en routebeschrivingen en soms is het pad zo duidelijk dat je deze niet nodig hebt. Bergwandelervaring is niet vereist en als je in Nederland probleemloos 20 km. loopt kun je mee. Houd verder rekening met het het feit dat we niet altijd paden volgen, dus ook dwars door steenachtig of zompig gebied en (heide)veld! Het terrein is glooiend en soms ook gewoon vlak. Iedere dag uitvoerige informatie over landschap en route. Rustdagen zijn er niet maar je kunt natuurlijk altijd een dag overslaan en 'thuis' blijven.

16 t/m 27 juli

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

trein/bus - boot

Vervoer

Hengelo (O)

Opstapplaats

€ 1395,-

Euro

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Prachtige 12-daagse trektocht op 3 eilanden en één schiereiland in de Oostzee. Oost duitsland & denemarken

Accommodaties.

Tijdens deze wandelvakantie overnachtingen op verschillende plekken op de eilanden. Soms één nacht op dezelfde plek maar soms ook twee of drie dagen lopen vanuit hetzelfde verblijf. De eerste en laatste dag vlak aan het strand van het dorpje Lietzow in een futuristisch gebouw met veel glas. Vlak bij het eilandje Hiddensee in mooi gelegen alleenstaand, helemaal voor ons zelf. Op Bornholm in en B&B-hotel (ja die bestaan ook!), drie keer in hostels op mooie plekken aan zee en ook in een hotelletje gelegen in een vissersbaai aan de oostkant van het eiland.

Overnachting met uitzondering op op tweepersoons maar ook op drie- of vier persoons kamers. Dat verschilt per onderkomen. Bad en/of douche en toilet soms bij de kamer maar meestal op de etage.


Inbegrepen:

Treinreis van Hengelo (O) naar Rügen heen en terug

(dag 1 en 12). Tweederde van de treinreis met de ICE, dus snel!

Alle vervoer & bagagevervoer op het vasteland en op de eilanden (lijn- of eigen bus & trein).

6 overtochten met de ferry in duur variërend van 35 minuten tot 4,5 uur.

Alle overnachtingen. Voor verdere info zie onder

accommodatie.

Ontbijt, lunch of lunchpakket en de avondmaaltijden. Te beginnen met het ontbijt op de tweede en te eindigen met het lunchpakket op de laatste dag.

Reisbegeleiding

Routekaartjes


Voor eigen rekening;

Consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Maaltijden en drankjes in de trein op de heen- en terugreis.

Bijdrage garantiefonds STO (€ 15,- per boeking)

Onze bus:

Het grootste deel van de groep reist per trein. Maar je kunt ook met onze bus meereizen naar Rügen als je dat liever doet. Maximaal 6 personen kunnen mee.

Vertrek is dan op de dag vóór vertrek (dus 15 juli)  Op eigen houtje naar station Hengelo. Van daar is het twee min. lopen naar het hotel. Daar is een plaats voor je gereserveerd vanaf 15 uur ‘s middags op een tweepersoons kamer. De volgende morgen vertrek met onze eigen bus vanaf het hotel richting Rügen. Ongeveer 5,5 uur rijtijd.

En op de laatste dag weer terug met de bus naar Nederland. In overleg wordt je bij een ns station afgezet en van daar met de trein verder naar huis.

 Geen extra kosten als je van deze mogelijkheid gebruik maakt. Eventueel ontbijt in hotel komt wel voor eigen rekening (maar we hebben lekkere broodjes mee in de bus!).
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Rügen, Hiddensee, jasmund & Bornholm + (heel klein) eiland Ummunz