l Home  l Groepsreizen  l  Contact l Over ons

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelvakanties 2021 wandelvakanties 2021 CONTACT corona-info Voettochten wandelvakanties & trektochten. Verzekeringen ook nog Op reis Voettochten wandelvakanties & trektochten. reisvoorwaarden


17-daagse trektocht.

Om optimaal te kunnen genieten van de klassieker onder de Engelse paden hebben we het aantal dagen op 17 gesteld.En Voettochten is de enige Nederlandse reisorganisatie met wie je de hele tocht loopt!! Van het vissers­plaatsje St. Bees aan de Ierse Zee in oostelijke richting tot Robin Hoods Bay, gelegen aan de rots­achtige Noordzeekust. In zes­tien dagen doorkruisen we een prachtig deel van midden Enge­land. De Engelse schrijvertekenaar Alfred Wainwright heeft de coast to coast walk in 1972 in kaart gebracht. nationale parken het Lake District, de Yorkshire Dales en The Moors. Een bijzonder mooie tocht van ongeveer 299 km. door een prachtig en afwisse­lend landschap: heuvels, bergen, valleien, rivieren, kliffen en drassige moors. Maar ook typisch Engelse dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Engeland op z’n best en een must voor iedere wandelaar, C2C staat niet voor niets bovenaan in de top 10 van de Engelse langeafstands-wandelpaden!


Het traject.

We lopen de tocht een beetje op z'n Engels: aan de hand van de originele kaarten­ van Alfred Wainwright­ en overnachting op typisch Engelse plekken. Iedere dag uitvoerige informatie over landschap en route. De groep wordt tijdens de tocht vergezeld door onze 9-persoons bus die ook het vervoer van de bagage voor z'n rekening neemt. Er wordt voor de groep (lekker!) gekookt en een paar keer (als we kamperen) gaan we ‘uit’ eten we in de plaatselijke pub. Hulp bij de afwas is van harte welkom !

Deze trektocht is er een voor de ervaren wandelaar. De dagtrajecten variëren in loopafstand van 5 tot 7 uur. Het terrein is heuvel- tot bergachtig en gaat tot ongeveer 895 meter hoogte. Bergwandelervaring is niet vereist. Op sommige trajecten is er keuzemogelijkheid uit een 'boven'- of 'onderlangs' -route. Op de 8e dag bestaat er keuzemogelijkheid : een welverdiende rustdag in Coburn of te voet door de moors van Colburn naar Beacon Hill.

27 juni - 13 juli 2022

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Boot-bus-trein

Vervoer

IJmuiden

Opstapplaats

Reissom € 1635,- p.p.

Euro

Vraag een reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Noord Engeland  Coast to Coast. wandelvakanties 2021 boekiing2

Accommodatie.

We overnachten in hostels, een

oude kerk, bunkhouses, barns en vakantiehuizen. Allemaal eenvoudige onderkomens: meestal meerpersoons slaapgelegenheden met douche op de etage. Op een enkel adres kan de douche ontbreken of buiten werking zijn i.v.m. watergebrek. Er wordt vier keer overnacht in de tent (per twee personen is een ruime driepersoons tent beschikbaar, plaats genoeg dus!)

Bed & Breakfast

Voor de mensen die liever niet in een tent slapen kan er op de dagen dat er gekampeerd wordt een B&B in de buurt van de campings geregeld worden. Interesse? Geef dan gelijk aan op het aanmeldingsformulier. Prijsindicatie: extra kosten voor een overnachting B&B, bed opgemaakt en inclusief Engels ontbijt: ongeveer € 65,- per nacht. Het gaat dan wel om overnachting op een tweepersoons kamer. Engeland is niet goedkoop!Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten!), te

   beginnen met het lunchpakket    op de tweede en te eindigen    met het lunchpakket op de    voorlaatste dag.
bootreis IJmuiden-NewCastle,

   overnachting in 4-persoons

   standaard hutten.
aanvullend vervoer in Engeland:

   Newcastle-St. Bees (dag 2),    Robin Hoods Bay-Newcastle

   (dag 16) per bus-trein.
reisbegeleiding;
routekaartjes en

   routebeschrijvingen.
bagagevervoer.
overnachtingen (voor    omschrijving zie onder    accommodatie)


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard

reis- en/of  annuleringsverzekering

kosten garantiefonds. € 15 per boeking.


Coast to Coast in beeld.

Klassieker. Je moet hem

gelopen hebben! 17 daagse trektocht van de Ierse naar de Noordzee.

Extra.

Voor iedere deelnemer: gebonden reprint van het originele boekje van Wainwright met daarin de handgeschreven route + pentekeningen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).