Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen Blindenreis 2018

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reis Kaapverdië - de benedenwindse eilanden Santiago, Fogo Brava & Maio.


Twee weken lopen, varen, vliegen en genieten. Dit is een prachtige reis met een bijzonder programma! Je zult genieten!


De eilanden.

500 kilometer ten westen van het West-Afrikaanse Senegal - in de Atlantische oceaan - ligt de Kaapverdische archipel: 9 bewoonde en 6 onbewoonde eilanden met 360 dagen zon per jaar en temperaturen zelden beneden de 25 graden.

Drie strandeilanden en voor de

rest wandeleilanden met ongerepte natuur en nog onontdekt door het grote toerisme. Tot 1975 een Portugese kolonie, nu zelfstandig. Visserij en landbouw zijn de hoofdmiddelen van bestaan.

Op Cabo Verde een mix van

Portugees-koloniale invloed aangevuld met Afrikaanse en Braziliaanse cultuur.


De wandelingen.

Tijdens deze reis zijn de eilanden gaan we lopen op Santiago, Fogo, Brava & Maio. Fogo is ‘het’ vulkaaneiland en Brava het kleinste (en groenste) eiland van Kaap Verdië. Prachtig, authentiek en ongerept! En.. een beetje úit de route’ Veel toeristen kom je daarom niet niet tegen, hier aan het einde van de wereld. Op deze eilanden prachtige wandelpaden waar je samen met de plaatselijke bevolking op weg bent. Onderweg kleine dorpen en prachtige vergezichten en het Kaap verdische leven van alledag. Het derde eiland waar we komen is Santiago. Het op één na grootste eiland van de Kaap Verdische archipel. Vergeleken

met de andere twee eilanden

groter en wat meer bevolkt. Maar daarom niet minder interessant. De Afrikaanse markt in Praia is er het voorbeeld van. En tot slot zijn we twee dagen op Maio.. Dit eiland is t droog en biina vlak en je waant je er ver van de bewoonde wereld in de sfeer van de jaren 60!. Aan het begin en eind van deze reis zijn we een drietal dagen op Santiago om de mooiste stukken van dit eiland te voet te verkennen. De rest van deze wandelvakantie brengen we door op Fogo en Brava en Maio.15 dagen - avontuurlijk!

20 november

 t/m 4 dec. 2019

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Vliegtuig

Vervoer

Schiphol

Opstapplaats

Reissom € 1895,- p.p.

Euro

€ 125,- bij boeking na

1 augustus i.v.m. meerprijs vliegtuig

Toeslag

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Inbegrepen:

alle vluchten (Schiphol – Santiago v.v. + 4 binnenlandse vluchten: Santiago - Fogo v.v.)

alle toeslagen (brandstof/luchthaven/veiligheid)

Twee boottochten (van Fogo naar Brava v.v.)

alle overnachtingen op basis van logies & ontbijt

accommodatie: Eenvoudig pension of hotelletjes gelegen op mooie plekken. Meestal 2-persoons kamers. Douche en toilet bij de kamer maar soms ook op de gang.

reisbegeleiding

wandelingen op Santiago/Fogo/ Brava/Maio. Begeleider loopt mee. Je krijgt ook een topografische routekaart met alle wandelingen.


Voor eigen rekening:

Warme maaltijden (warm eten varieert van € 8 tot € 10 per maaltijd)

Lunch of lunchpakket/drankjes.

Alle vervoer op de eilanden: dus de transfers vliegveld/haven naar hotel heen en terug en soms ook het vervoer naar beginpunt en/of eindpunt van de wandeling. Er rijden aluguers (minibusjes en niet duur), maar je kunt (of moet als er niets anders beschikbaar is!) ook gewoon achter in de pick-up of vrachtwagen!;

Verzekeringen.

Kosten van eventuele inentingen (een dtp en hepatitus a-prik wordt aanbevolen maar is niet noodzakelijk).

Kosten visum (€ 31,-)

Kosten garantiefonds (€ 15,- per boeking))