Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen Blindenreis 2018

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht_25_jaar wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reis11-daagse trektocht

10-20 juli

Reisdata

Maximaal 17 personen

Deelnemers

vliegtuig

Vervoer

Schiphol

Opstapplaats

Reissom € 1095,- p.p.

Euro

Vraag een uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Wales.

De totale oppervlakte van Wales is 20.768 km2, en het is daarmee ongeveer half zo groot als Nederland.

Met drie miljoen vriendelijke inwoners en een eigen taal en vlag. Wales wordt aan drie kanten omgeven door water, in het noorden door de Ierse Zee, in het zuiden door het Bristol Channel en in het westen door St.-George’s Channel en de Cardigan Bay. Richting Engeland scheidt al meer dan duizend jaar de Offa’s Dyke, een noord-zuid lopende grenswal, 269 kilometer lang Wales van het ‘moederland’.Het vrijwel onbewoonde Midden-Wales is vooral groen en heuvelachtig. In dit gebied ligt Offa’s Dyke Path, de route die we gaan lopen.


Het pad.

Tijdens deze trektocht loop je door het grensgebied Engeland-Wales langs de overblijfselen van de grenswal, aangelegd omstreeks het jaar 800 in opdracht van Engelse Koning Offa en bestemd om de Welshmen buiten te houden.Een prachtige trektocht, na Coast to Coast uitgeroepen tot op een na mooiste wandelpad van Engeland. Erg mooi en zeer gevarieerd, dus de moeite van het lopen zeker waard!

Tijdens deze trektocht volgen we het mooiste dee van de route: beginpunt is het stadje Kington en eindpunt is dorpje Bodari. Beide landelijk gelegen op mooie plekken aan de route.

WALES OFFA’S DYKE PATH.

Accommodatie.

We overnachten in hostels, bunkhouses, barns en vakantiehuizen en ook een keer in een hotel. Allemaal gelegen op mooie plekken aan de route. Eenvoudige onderkomens: meestal meerpersoons slaap-gelegenheden met douche op de etage. Er wordt voor de groep lekker gekookt en twee keer gaan we uit eten in de plaatselijke pub. De route.

In deze elf dagen volgen we delen van Offa’s Dyke Path aangevuld met door onszelf samengestelde routes. Zo verkennen we de mooiste stukken van oostelijk Wales en vermijden de plekken waar het, vooral in deze tijd van het jaar, nogal 'druk' is. Daar wijken we af van Offa’s Dyke, waardoor we landelijk blijven lopen.

De route loopt door vooral heuvelachtig terrein. En onderweg veel styles. En is in totaal 191 km. Lang. Heel verrassend: bekijk oude plaatjes en ansichtkaarten: het landschap is niet echt aangetast door de nieuwe tijd, in Wales blijft veel bij het oude waardoor je er nog kunt genieten van groen, natuur en landelijk in een landschap dat door de eeuwen weinig veranderd is!


Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten!), te

   beginnen met het ontbijt op

   de tweede en te eindigen met het

   lunchpakket op de laatste dag.
lijnvlucht Amsterdam Schiphol -    Birmingham. Je vliegt met de KLM.

inclusief handbagage en    ruimbagage ( 20 kg.)

aanvullend vervoer in Engeland:

   Birmingham - Kington (dag),    Bodfari - Birmingham (dag 11) per    bus en/of trein.
reisbegeleiding;
routekaartjes en

  routebeschrijvingen.
bagagevervoer.
overnachtingen (voor omschrijving

   zie onder accommodatie)


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele uitgaven

  van persoonlijke aard.

reis- en/of  annuleringsverzekering

bijdrage garantiefonds (€15,- per   boeking).