I contact I nieuwsbrief  I over ons I


               wandelvakanties & trektochten   wandeleiland  wandelherberg

groepsreizen zomer najaar 2014 wandeleiland


E-mailadres: brievenbus@voettochten.nl wandelherberg_zeezicht reisvoorwaarden2013 Verzekeringen Op reis KaapVerdië-intro groen blog Foto's vakantiehuizen ardennen B&B bol.com Ook nog FAQ-veelgestelde vragen Contact actuele nieuwsbrief Meer over Voettochten Voettochten wandelvakanties & trektochten.
Nieuwsbrief
                                                               
                     Nieuwsbrief van Voettochten Noorderhaven 103 in Harns (Harlingen)
                                                 Zondag 13 januari 2013 – Nummer 75
                                       brievenbus@voettochten.nlwww.voettochten.nl
 
Veldpost??
Nieuwe naam voor onze nieuwsbrief. Of misschien toch in een ver verleden… heette een programma van de VPRO ook niet zo? En heeft Voettochten ook niet een paar keer een tijdschrift(je) uitgegeven met dezelfde naam? Terug van weggeweest en toch nieuw: Veldpost als nieuwsbrief (met inmiddels 1878 abonnees!)
 
 
Wat nou weer!
Lance onbetrouwbaar, de Fyra ook en het ijs is (officieel) ook al niet te vertrouwen! En dat vanwege die ene cm.! Daarom als troost: rondje Barthlehiem te voet (via Hallum, je weet wel waar de van der Meulen beschuitfabriek staat). En onderweg kom je over het bekende bruggetje. Hallo J.... hallo lezer! Dit is de 75e aflevering alweer van onze nieuwsbrief. Misschien heb je hem de afgelopen tijd gemist maar we hopen dit jaar de regelmaat weer op te pakken! En nieuwe abonnees: WELKOM!
 
Bedankt!
Alle mensen die ons een kaartje, pakje of dvd-tje gestuurd hebben ter ere van het nieuwe jaar. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd iedereen persoonlijk te bedanken. Maar soms ontbrak de afzender of konden we ne naam niet Helemaal thuisbrengen. Daarom, mocht je niets gehoord
hebben vanaf deze plek hartelijk dank!.
 
Verandering.
Het zal even wennen worden na 23 maart! Precies op haarverjaardag neemt Frieke afscheid van Voettochten. De vertrouwde telefoonstem gaat lekker genieten van het feit dat ze, sinds ze op 17-jarige leeftijd bij de (toenmalige) PTT begon, nu helemaal zelf kan bepalen hoe ze haar tijd in gaat
delen. Wij zullen haar zeker missen maar gelukkig is het nog niet zover. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.
 
Nieuw adres.
En met Frieke nemen we ook afscheid van Harlingen, 12 jaar onze thuisbasis. Laag Soeren (midden in het bos) wordt ons nieuwe administratieve huisadres. Wel een toepasselijke plek. Midden in een prachtig wandelgebied (Het Maarten van Rossumpad en de meest gelopen NS wandelroute liggen op 100 meter van de voordeur) Dat wordt een kleine verhuisoperatie (zo groot is ons kantoor nou ook weer niet!) met bijbehorend nieuw telefoonnummer en adres maar ook hierover meer in de volgende nieuwsbrief.
 
Reizen 2013.
Inmiddels zijn we druk bezig met het bijwerken (en vernieuwen) van voettochten.nl. Een aantal reizen hebben al een plek gevonden op de overzichtspagina en er komen er nog meer bij. Zelf zijn we best trots op ons Albanië-avontuur (oktober) en de nieuwe reis naar de eilanden Fogo en Brava (Kaap Verdië). Vier weken geleden liepen we nog op dat mooie Brava en gingen we om 5 uur ’s morgens
op pad om de (enige) Friese koe op het eiland te melken! Er zijn nog bijna vergeten plekken op de wereld! We hebben er een paar fotootjes geschoten.
 
Herfstvakantie – Noord Cyprus
De vliegtuigen raken steeds voller en de prijzen stijgen hoe dichter je bij de vertrekdatum komt. Dat is de praktijk van 2012 en dat geldt nog meer voor 2013. Daarom gaan we het met de Turkijereizen anders aanpakken. We hebben een optie genomen op een aantal vliegtuigstoelen. We peilen of er belangstelling voor is. Er is een d-date. Dan beslissen we of de reis al of niet doorgaat. Voordeel: geen toeslag op de vliegprijs. En een doorgaande vlucht (met korte tussenlanding in Turkije – maar dat moet i.v.m. internationale afspraken, Noord Cyprus is een niet erkend land).
 
Concreet:
Het gaat om: 8-daagse wandelvakantie. Vertrek vanaf Schiphol. Vertrekdata: 12 en 19 oktober. Verlenging: is mogelijk ( met 4 of 7 dagen) en niet duur (zo’n € 25,- per dag op basis van halfpension.. Verblijf in Karsyaka – 2-persoons kamers – mooie accommodatie. Prijs: € 875,- Aanmelden vóór 15 februari 2013. Bij minimaal 12 aanmeldingen gaat de reis door. Bij minder niet. Meer info? Klik hier
 
Veel gestelde vragen.
We zijn bezig met een FAQ-pagina. In goed Nederlands: de veel gestelde vragen pagina. Er is al het een en ander op voettochten.nl te vinden, maar.. we zijn in de opbouwfase. Dus: mis je nog iets, laat het ons even weten (liefst via mail). 
 
Individuele reizen.
Veel wandelreisreisorganisaties beperken hun groepsreizen en zetten in op individuele wandelvakanties. Bij Voettochten ligt juist de nadruk op de groepsreizen en is het aanbod van individuele wandelreizen minimaal. En dat blijft ook zo. De individuele reizen naar de Canarische eilanden en Griekenland hebben we geschrapt. We gaan ons helemaal toeleggen op Kaap Verdië. Omdat we deze prachtige eilandengroep inmiddels zo goed kennen komt er een speciaal programma uit met een zestal individuele Kaap Verdië-reizen. We zijn er mee bezig en binnenkort vind je het resultaat op voettochten.nl
 
 
Kaap Verdië.
De reis naar Sao Vicente en Santa Antão was weer een belevenis. Het recordaantal van inmiddels 1473 foto’s op onze fotopagina zeggen genoeg. Van één reis zijn er nog nooit zoveel foto’s door de deelnemers geplaatst. Kijk even!
 
Eifel.
69 mensen in totaal gingen er mee met de Kerst- , O&N en Nieuwjaarsreizen. Ook hiervan zijn de foto’s geplaatst. Alleen van de Kerstreis ontbreken de plaatjes. Mail even als je foto’s hebt van deze reis én ze wilt laten plaatsen. Bedankt!
 
Klussen.
Begin maart kun je weer aan de slag! Klussen in de Ardennen: in de tuin, en in en om het huis. Van maandag 21 t/m vrijdag 25 maart. Er hebben zich al 11 mensen aangemeld. Meer weten? Klik hier
 
Helmgras = Le petit Lieu.
Er ontstond nogal eens verwarring bij huurders van het Helmgras. Lag het nou op een van de Waddeneilanden (er werd gereserveerd in Harlingen!) of aan zee?? Dat heb je als je een vakantiehuisje een niet-gerelateerde naam geeft. Om komende verwarringen te voor te zijn is het huisje per 1 januari omgedoopt in Le Petit Lieu. Een wel toepasselijke naam vinden we. En om dat te vieren krijgen de eerste 10 huurders twee toegangskaarten cadeau voor het Domaine de Hotemme (prachtig bezoekerscentrum van de Waalse Natuurmonumenten op 3 km. van het huisje. En ook nieuw: een door onszelf samengesteld boekje met 10 wandelingen vanuit het huisje. Ligt bij aankomst op de keukentafel.
 
8 februari.
Met een nieuwe eettafel van maar liefst 3,8 meter lang + rondom nieuwe stoelen! Onze wandelherberg gaat weer open! Even een paar dagen of een weekje ertussenuit? Je bent welkom in Zeezicht. Kun je meteen ons nieuwe, bijzondere, servies uitproberen (veel gouden randjes, allemaal verschillend en soms 100 jaar oud). En je i-pad/phone kan mee, wifi aanwezig (kost niks!) en ook: 3=4 en 6=7 (?!) En als er nog steeds sneeuw ligt dan: ook mogelijkheid om te langlaufen.
 
Trektochten Ardennen.
Klein jubileum! 12½ lukt niet maar 13 jaar is ook een mooi getal. Voor de 13e keer alweer in de krokusvakantie 5-daagse trektochten in de Ardennen. Inclusief alle maaltijden, wijntje bij het diner,
open haard en prachtige routes. Slapen doe je op sfeervolle plekken. Maximaal 8 deelnemers per reis en je bagage wordt vervoerd.
 
Zeeuws Vlaanderen.
De (Hertogin) Hedwige polder. We waren van plan dit jaar een driedaagse trektocht door en om de Hedwigepolder op het programma te zetten. Hij gaat onder water toch? Tot we hoorden dat het kabinet 2019 als onderwaterloopdatum heeft vastgesteld. De urgentie is er dus af. Dan maar in 2018 of 2019 erheen. Misschien dan ook niet, ja omdat… we houden je op de hoogte.
 
Trektochten Ardennen.
Wel door gaat de jaarlijkse voettochtenwandeldag. Dit jaar vanuit Brummen. Twee prachtige wandelingen (kort en lang). Onderweg pannenkoeken, op het eind soep en een wijntje. Vorig jaar een groot succes dus nu weer. 23 juni ben je welkom!.
 
Pasen.
Vandaag op de site gezet: de Paaswandelvakanties. Dit jaar vanuit La Roche en goed bereikbaar per trein. Je vertrekt ’s morgen half 10 vanuit Utrecht en ’s middags om kwart over loop je al van het station van Melreux richting La Roche via een prachtige route. Onze uitvalsbasis ligt op een prachtige plek! Accommodatie: tweepersoons slaapkamers met douche en een sauna. Er zijn ook nog 2 eenpersoons kamers. Je hebt de keuze uit 4, 5 of 8 dagen.
 
Tips
Een paar internettips: Nieuw: wikivoyage.org -  deze week gelanceerd. Voor het plannen van je reis waar ook ter wereld. En wat staat er over Nederland??:  ‘…… staat bekend om z'n klompen, kaas, tulpen en windmolens, en om z'n liberale gedachtegoed en schilders’ / veel wandelroutes door heel Nederland. / klik-print-en-wandel, de naam zegt het al / en (iedereen komt wel eens in Amsterdam) een wandeling door de Jordaan met een hoog gevelstenengehalte!
 
Tot slot
Dit was ’t voor januari. Tot de volgende nieuwsbrief!

Iedere maand een nieuwsbrief in je mailbox?