Op reis KaapVerdië-intro groen blog Foto's vakantiehuizen ardennen B&B bol.com Ook nog FAQ-veelgestelde vragen blindenreis2016

home  groepsreizen  wandelherberg  wandeleiland  contact  over ons     


Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht wandeleiland groepsreizen zomer najaar 2015-2016 groepsreizen zomer najaar 2015-2016 Voettochten wandelvakanties & trektochten. Contact


Reis 1: 21 t/m 28 juli

Reis 2: 28 juli t/m 4 aug.

Reisdata

Maximaal 26 personen

Deelnemers

trein

Vervoer

Amsterdam-Utrecht-Den Bosch-Eindhoven-Weert Roermond-Maastricht

Opstap-plaatsen

 € 545,- (2-pers. kamer met eigen badkamer)

Reissom

 Vraag een uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis


Het Ourthedal

bij Houffalize.

In de omgeving van Houffalize, niet ver van de plek waar de Ourthe Occidentale en de Ourthe Oriëntale samenvloeien ligt een prachtig stuk van de Ardennen. Gekenmerkt door indrukwekkende rotsformaties, hellingbossen en kleine dorpjes in een landschap waarin het soms lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een afwisselend en ideaal wandelgebied! Vanuit een oude Ardense hoeve, gelegen op 435 meter hoogte verkennen we in deze acht dagen te voet de prachtige omgeving.


De wandelingen.

Tijdens deze wandelvakantie lopen we in heuvelachtig en glooiend terrein over goed begaanbare (helling) paden. Bij minder goed weer minder begaanbaar!  We doorkruisen het dal van de Ourthe, maar vergeten ook het aansluitende plateau niet! Iedereen die graag wandelt kan aan deze wandelvakantie deelnemen. Er wordt gelopen aan de hand van routebeschrijvingen en ingekleurde stafkaartjes. Zo wordt het lopen in grote groep vermeden en kan iedereen zijn eigen tempo en rustpauzes bepalen. Onze 9-persoons Dafbus is altijd bij de groep en zorgt voor bagage- en aanvullend personenvervoer.Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten!) te  

   beginnen met het diner op de

   eerste en te eindigen met  het    lunchpakket op de laatste dag

overnachtingen (voor meer info    zie onder accommodatie)

treinreis van elk station in

   Nederland naar de Ardennen v.v.

routekaartjes en  

   routebeschrijvingen

bagagevervoer.

reisbegeleiding


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele    uitgaven van persoonlijke aard.

reis- en/of  annulerings-    verzekering.

lakenpakket. Zelf meenemen of    te huur in het huis voor € 9,-Dal van de Ourthe. Sommerain. boeking ardennen

Onze uitvalsbasis

In de buurt van het gehucht Sommerain niet ver van het schilderachtige stadje Houffalize ligt ons onderkomen van waaruit we tijdens deze wandelvakanties de omgeving verkennen. Een oude, gerestaureerde Ardense hoeve, opgetrokken uit natuursteen met natuurlijk een streekeigen leien dak. Een paar jaar geleden gerenoveerd tot een comfortabel en prettig onderkomen met veel sfeer, Van alle gemakken voorzien met luxe uitstraling. een prachtig en sfeervol verblijf. Gelegen aan de rand van het gehucht temidden van veel groen en een mooie tuin met terras.


Op de begane grond: een grote sfeervolle woonkamer, met aangrenzend een ruime eetzaal. Verder een grote tuin (1500 m²!) met twee terrassen en gazon, waar het bij mooi weer lekker zitten is.


Op de begane grond en op de verdieping: 13 tweepersoons slaapkamers met elk een eigen badkamerr met douche, wastafel en toilet.

Ook nog bij het huis: een verwarmd binnenzwembad met

sauna!