Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen Blindenreis 2018

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reis11-daagse trektocht

13-23 juli

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Boot-bus-trein

Vervoer

Rotterdam Europoort

Opstapplaats

Reissom € 1095,- p.p.

Euro

Vraag een uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

De Yorkshire Dales.

Het noordelijke deel van Engeland staat bekend om z'n bijzondere karakter, schitterende natuur en vriendelijke bevolking. Het telt maar liefst vijf nationale parken waarvan het uitgestrekte gebied van de Yorkshire Dales er één is. Voor wie er al eens een keer geweest is terecht een 'area of  outstanding natural beauty'. Het reliëf is gevormd door het eeuwenlange insnijden van talrijke rivieren in de rotsachtige bodem en de werking van ijs en smeltwater. Hierdoor is een woest gebied gevormd. Ruig en rotsachtig met indrukwekkende kalk- en zandsteen-formaties. Afgewisseld door groene weiden, drassige en uitgestrekte veengebieden (de 'moors­') en prachtige rivierdalen. Soms diep insnijdend dan weer lieflijk meanderend. Maar ook abdijen, kerken en kastelen. Een wandelgebied bij uitstek door-sneden door de markant gestapelde stenen muurtjes waar de Dales zo rijk aan zijn. In de dalen spaarzaam de kleine dorpjes, gebouwd met ter plekke gevonden natuursteen.

Verder veel schapen en in (bijna) elk dorp een eigen pub!Noord engeland Y0rkshire dales.

Accommodatie.

We overnachten in hostels, bunkhouses, barns en vakantiehuizen gelegen op mooie plekken aan de route. Allemaal eenvoudige onderkomens: meestal meerpersoons slaapgelegenheden met douche op de etage. Er wordt voor de groep lekker gekookt en twee keer gaan we uit eten in de plaatselijke pub. De route.

Een prachtige tocht In deze elf dagen volgen we delen van de Dales Way aangevuld met door onszelf samengestelde routes. Zo verkennen we de mooiste stukken van de Dales en vermijden we de plekken waar het, vooral in deze tijd van het jaar, nogal 'druk' is. Met uitzondering misschien van het dorpje Malham, maar wie de Dales bezocht heeft moet in Malham geweest zijn, dus... We doorsnijden de Yorkshire Dales van zuid naar noord en volgen achtereenvolgens gedeeltes van het Swaledale, Ribbledale, Dentdale en tenslotte het Lunedale. Maar ook de tussengelegen moorlands, ruige hoogvlakte, heuveltoppen en greenlands. Na de Wernside verder richting het Lake district. Bowness-on-Windermere is eindpunt van deze bijzondere tocht.


Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten!), te

   beginnen met het lunchpakket op

   de tweede en te eindigen met het

   lunchpakket op de voorlaatste dag.
bootreis Europoort - Hull,

  overnachting in 4-persoons

  standaard hutten.
aanvullend vervoer in Engeland:

  Hull - Ilkley (dag 2), Windermere -

  Hull (dag 9) per bus-trein.
reisbegeleiding;
routekaartjes en

  routebeschrijvingen.
bagagevervoer.
overnachtingen (voor omschrijving

  zie onder accommodatie)


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele uitgaven

  van persoonlijke aard.

reis- en/of  annuleringsverzekering

bijdrage garantiefonds (€15,- per   boeking).