Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen Blindenreis 2018

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. wandelherberg_zeezicht wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reisHet eiland.

Verlaten en nietig ziet El Hierro uit als je met de boot vanaf Tenerife richting het eiland vaart. Een groen en rotsachtig stukje land in de grote blauwe oceaan. Met z’n 278 km2 en ruim 13000 inwoners is El Hierro het kleinste, dunst bevolkte en meest westelijke van de Canarische archipel. Klein van oppervlakte (van noord naar zuid is het zo’n 30 kilometer) maar met een grote variatie in landschap. Groene hoogvlakten met schapen en herders, verlaten barranco’s, donkere ravijnen en lavalandschappen met vulkanische gesteenten. Maar ook schilderachtige dorpjes, steile klifkusten, en zelfs bossen ontbreken niet. El Hierro is niet voor niets uitgeroepen tot één van de beschermde biosfeerreservaten van de Unesco! Om de landschappelijke schoonheid en de oorspronkelijkheid van het eiland te bewaren staat de regering van El Hierro een gecontroleerde vorm van toerisme voor: een beperkt aantal toeristen tegelijk op het eiland. En ook bijzonder: na een overgangsfase van een paar jaar wordt met ingang van dit jaar alle op het eiland benodigde energie opgewekt door zon, wind en water. Geen dieselgestookte elektriciteits-centrale meer!
De wandelingen.
We lopen van Valverde via de de Valle del Golfo naar La Restinga oftewel met de nodige omzwervingen van  oost naar zuid. We lopen van plek naar plek en als we meerdere dagen op een plek zijn worden van daaruit kortere of langere rondwandelingen gemaakt. Loop je in Nederland probleemloos 20 km., heb je enige ervaring in bergachtig terrein en ook nog eens een goede conditie, dan kun je mee met deze wandelvakantie.

Er wordt gelopen aan de hand van topografische kaartjes met daarop aangegeven de route en korte beschrijvingen. Op sommige dagen is er een (korter) alternatief met

minder klimmen en dalen.


De auto.

Deze is de hele reis bij de groep. Voor baggagevervoer en eventueel aanvullend personenvervoer.
19 t/m 30 januari 2019

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Vliegtuig-boot

Vervoer

Schiphol

Opstapplaats

Reissom € 1185,- p.p.

Euro

€ 65,- p.p. (Bij boeken na 1 december i.v.m. meerprijs vliegtuig) -

Toeslag

Vraag een reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

12 daagse wandelvakantie.
Accommodatie.

We overnachten tijdens deze trektocht twee keer op Tenerife (nacht van aankomst en nacht vóór vertrek. Op El Hierro verblijven we in een pensionnetje (Valverde), vakantiewoningen (El Golfo) een hotelletje (El Pinar) en appartementen (La Restinga). Accommodatie: twee- of driepersoons kamers. Alle overnachtingsplekken zijn eenvoudig in de stijl van het eiland!

Douche en  toilet soms bij de kamer, soms op de etage. De bedden zijn opgemaakt! Er wordt door ons voor de groep  - lekker! - gekookt en hulp bij de afwas is van harte welkom.Inbegrepen:

Alle maaltijden (lekker eten!) te

   beginnen met het ontbijt op de

   tweede en te eindigen met het  

   ontbijt  op de laatste dag

Overnachtingen (zie ook onder

    accommodatie);

Charter- of lijnvlucht vlucht Schiphol-

   Tenerife v.v. (dag 1 en 12); -

Overtocht met de veerboot van Los    Cristianos naar El Hierro v.v. (Dag 2  

   en dag 11)

transfer luchthaven Tenerife naar  

   haven van los Cristianos op  

   Tenerife (dag 1); -Transfer La

   Restingna - luchthaven (dag 12)

Routekaartjes en

    routebeschrijvingen

Bagagevervoer.

Reisbegeleiding

Handbagage vliegtuig (max.10 kg.)


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele uitgaven

    van persoonlijke aard.

reis- en/of  annuleringsverzekering

kosten ruimbagage vliegtuig (15 kg.    kost € 22.- per enkele reis)El Hierro. Canarische Archipel.