l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Sal-São Vicente Santo Antão. 15 dagen - 3 eilanden reis + accommodatie  + wandelpakket. € 1295,- Sal-São Nicolau-São Vicente Santo Antão. 22 dagen - 4 eilanden rondreis + accommodatie  + wandelpakket. € 1645,-

Reispapieren enz.  

Als je op vakantie gaat naar de Kaap Verdische eilanden heb je nodig:

Paspoort geldig tot 6 maanden

terugkomst. Visum verzorgen wij voor je. Inentingen zijn niet nodig.

Aanbevolen: tetanus. In de maanden waar het kan regenen geldt een malariarisico. Voor meer info klik hier.


Klimaat.  

De gemiddelde temperatuur op de Kaap Verdische eilanden is zo’n 25 graden. Van 24 graden in januari tot 30 graden in juli/augustus. Het regent er nauwelijks, maar mocht je een bui willen meemaken: dit is een uitzonderlijke gebeurtenis en er is alleen kans op in augustus t/m oktober. Beste tijd om te gaan wandelen is in voor- en najaar en ook de winter.


Eten.  

Op São Nicolau en Santo Antão zijn restaurantjes schaars. Meestal moet je ‘s morgens even gaan vragen of je

‘s avonds kunt komen eten. De kok kan dan rekening houden met zijn inkoop op de markt. Doe je het niet dan loop je kans dat er gewoon geen eten is. Op São Vicente een overvloed aan restaurantjes met eten in overvloed.

En wat de maaltijden betreft: je moet natuurlijk cachupa gegeten hebben, het nationale gerecht. Lekker is ook de vis (overal is de zee dichtbij), rundvlees en kip zijn zeldzamer, salades zijn niet in overvloed verkrijgbaar.

Drinken.

Cola, Fanta en mineraalwater. Bier in flesjes (Sagres en af en toe ook Grolsch ;-). Verder grogue, een uit suikerriet gemaakt drankje met een hoog alcoholgehalte. Bijna alle grogue die geschonken wordt komt van de eilanden zelf (vandaar al dat suikerriet op Santo Antão). Van het eiland Fogo komt de koffie waarvan gezegd wordt dat het de lekkerste van de wereld is. Wijnen komen voornamelijk uit Portugal maar zijn wel een luxe-artikel. Zuivel is schaars. En verse jus d’orange ook!


Geld.

De nationale munt is de Escudo (nog overgehouden uit de Portugese tijd). Maar met Euro’s kun je ook goed terecht. De schaarse pinautomaten werken niet op alle pasjes dus het beste is contant geld mee te nemen. Kan altijd gewisseld worden bij de bank. Op de Kaap Verdische eilanden is het prijpeil lager dan in Nederland: warm eten kun je voor € 8,- en een drankje kost iets van 1 Euro. In Mindelo ben je duurder uit.


Taal.

Op alle eilanden is de gesproken taal het Creools, wet per eiland kleine verschillen. Schrijftaal is het Portugees (er bestaat geen geschreven Creools) Soms met Engels, meer met Portugees en af en toe ook  Nederlands kun je  behoorlijk uit de voeten! En gebarentaal is universeel en handig!

Het vervoer.

Op São Nicolau en Santo Antão is geen openbaar vervoer zoals wij dat kennen. Wel rijden er minibusjes en pick-ups (met de mooie naam aluguer - bordje staat meestal op de bus of achter de voorruit) rond die je voor een klein bedrag naar je bestemming brengen. Ieder busje heeft zijn bestemming (dus even vragen aan de chauffeur waar hij heen gaat!)


Niet op alle plekken komen de busjes, maar je kunt er natuurlijk altijd eentje charteren. Wel even van tevoren de prijs afspreken. En.. In de meeste busjes muziek: salsa en andere vrolijke klanken, meestal lekker hard! Vaak zitten de busjes overvol en de bagage gaat, inclusief de kippen, op het dak. Gemiddelde prijs voor een ritje van 5 km. is omgerekend 2 Euro.


Op São Vicente naast aluguers ook taxi’s en grotere bussen. De prijzen liggen daar wat hoger vooral van de taxi’s.


Tijdens deze reis vind je eigenlijk alle hoogtepunten die je je maar voor kunt stellen. Gecombineerd met een vriendelijke grotendeels jonge bevolking, bijna geen auto’s en (asfalt)wegen, prachtige wandelpaden (de plaatselijke bevolking loopt er ook van schoolgaande kinderen, de vrouw met de zak maïs op haar hoofd tot de volgeladen pakezels) de muziek, het prachtige landschap en het prettige tropische klimaat een reis die je zeker moet doen.

Maar houd je van geregeld en precies dan is dit juist niet de reis die je moet boeken. Op de Kaap Verdische eilanden valt het licht namelijk nog wel eens uit, of er komt een paar uur geen water uit de kraan. Of vertrekt het vliegtuig ineens 12 uur later. Houd je van avontuur, af en toe improviseren en veel indrukken opdoen dan is dit je reis. Adieu westerse wereld, je bent in AFRIKA!openingstijden individueel practisch Sao Nicolau info ligging eilanden Sao Vicente info Santo Antao info Kaap Verdië in beeld TACV Kaap Verdië individueel.