Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen Blindenreis 2018

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reis
Ardennen - Vallée de l’Ourthe

26 t/m 30 december

Reisdata

Maximaal 26 personen

Deelnemers

Trein

Vervoer

Amsterdam - Utrecht - Den Bosch - Eindhoven - Weert - Roermond - Maastricht..

Opstap-plaatsen

€ 445,- p.p. (2-p. kamer)

€ 405,- p.p. (3-p. kamer)

 € 365,- p.p. (4-p. kamer)

Reissom

Vraag uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Waar gaan

we heen?

Vijf dagen lopen vanuit een drietal prachtig gelegen in oude stijl opgetrokken Ardense landhuizen op een mooie plek tegen de oosthelling van het dal van de Ourthe, aan de rand van het oude stadje Bomal. Gelegen in het hart van de Ardennen aan de smalle middenloop van de rivier met o.a. bijzondere rotsformaties, de smalle rivierdalen van de Aisne en de Lambrée, een middeleeuws kasteel op vijftien minuten lopen, typisch Ardense dorpjes en prachtige vergezichten.


Het dal  

van de Ourthe.
Op ongeveer 45 minuten rijden met de trein, ten zuiden van Luik ligt een prachtig stuk van de Ardennen. Kleinschalig met indrukwekkende rotsformaties, hellingbossen en kleine dorpjes in een landschap waarin het soms lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een afwisselend en ideaal wandelgebied! Tijdens deze wandelvakantie kom je in een gebied waar de Ourthe, één van de mooiste Ardennenrivieren. door een van de meest ruige en ongerepte gebieden stroomt. Met gehuchten als Sy (de rivier is hier op zijn smalst en de rotsen zijn er hoog) Verlaine (bijna onbereikbaar) en Logne (met o.a. een burchtruïne) en tot slot Durbuy, het kleinste stadje van België. We verkennen rivier- en beekdalen maar vergeten het aansluitende plateau niet.


De wandelingen.
Tijdens deze wandelvakantie lopen we in heuvelachtig en glooiend terrein over goed begaanbare (helling) paden. Bij minder goed weer minder begaanbaar!  We doorkruisen het dal van de Moulignée en haar zijriviertjes, maar vergeten ook het aansluitende plateau niet! Iedereen die graag wandelt kan aan deze wandelvakantie deelnemen.


Er wordt gelopen aan de hand van routebeschrijvingen en ingekleurde stafkaartjes. Zo wordt het lopen in grote groep vermeden en kan iedereen zijn eigen tempo en rustpauzes bepalen. Onze 9-persoons Dafbus is altijd bij de groep en zorgt voor bagage- en aanvullend personenvervoer.


Per dag wordt zo’n 3 tot 5 uur gelopen. Op een tweetal dagen is

er een kortere variant. Een dag niet lopen? Geen probleem.
5-daagse wandelvakantie

Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten) te

   beginnen met het  diner op de

   eerste en te eindigen met de

   lunch of  het lunchpakket op

   de laatste dag

overnachtingen (zie ook onder

   accommodatie);

treinreis vanuit Nederland.

   Opstapplaatsen zijn Amsterdam,    Utrecht, Den Bosch, Eindhoven,    Roermond en Maastricht.;

routekaartjes en

   routebeschrijvingen;

bagagevervoer vanaf het station van  

   naar  onze uitvalsbasis (dag 1) en  

   weer terug (laatste dag).

reisbegeleiding


Voor eigen rekening:

consumpties en eventuele uitgaven

   van persoonlijke aard.

reis- en/of  annuleringsverzekering.

lakenpakket (maar ook te huur

   voor € 9,-)

bijdrage STO-garantie (€ 15,- p.p.    per boeking)

Accommodatie.
Tegen de oostelijke helling van het Ourthedal, op de grens van bos en open groen ligt een geheel nieuw opgetrokken kleinschalig gebouwencomplex, waarvan we drie huizen voor ons tijdens deze wandelvakanties. gereserveerd hebben voor deze wandelvakanties. Vrijstaand op eigen grond. Met tuin, en terras en binnen in de stijlvolle zit- en eetruimtes. Heerlijk ruim, mooie kleuren. Ook vanwege zijn ligging een fijne uitvalsbasis tijdens deze 6-daagse wandelvakanties. Accommodatie: 1-, 2-, 3- en 4-persoons persoons slaapkamers met eigen wastafel. Badkamers,  douche, bad en toilet op de etage.

tussen Kerst & Oud en Nieuw. boeking