Privacy KaapVerdië-intro groen blog Foto vakantiehuizen ardennen bol.com en verder FAQ-veelgestelde vragen blindenreis2016

HOME  GROEPSREIZEN  WANDELHERBERG  WANDELEILAND CONTACT  OVER ONS

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelherberg_zeezicht wandeleiland wandelvakanties-2018 wandelvakanties-2018 Voettochten wandelvakanties & trektochten. CONTACT Op reis

Dit jaar een 8-daagse wandelvakantie in het land van Herve. Uitvalsbasis is het idyllische boerendorpje Richelle. Hoog op de rotsen gelegen boven de Maas tussen Visé en Luik ineen heuvelachtig landschap. Ons onderkomen ligt in de westelijke vleugel van een geheel gerestaureerde kasteelboerderij uit 1547 en is gelegen aan de rand van het dorp. De Voerstreek is vlakbij en je bent in het voorportaal van de Ardennen.


Waar gaan we heen?

‘Onder’ het Limburgse heuvelland vind je de Belgische Voerstreek en het land van Herve. Broederlijk naast elkaar met ieder zijn eigen sfeer en landschap. Met als pronkjuweel de abdij van Val-Dieu uit 1226, op loopafstand van ‘onze’ boerderij. Het gebied wordt gekenmerkt door groene weiden van oudsher afgezoomd met hagen, ideale schuilplaats voor het vee maar ook basis voor een afwisselend landschap. Verder veel (ook nog hoogstam) boomgaarden, hellingbos en kleine ingeslapen dorpen. Producten van de streek: Hervekaas, mousserende cider, peren- en appelstroop. Ze staan allemaal op het menu tijdens deze wandelvakantie. Wandelen kun je hier heel goed: prachtige paden in een even prachtig landschap! En in het land van Herve spreek je Frans en in de Voerstreek kun je ook met Nederlands terecht (en daar hebben ze behoorlijk om gevochten!


Richelle.

Een klein dorp in het westelijke puntje van het land van Herve. Met in de dorpskern een oud Chateau en een juweel van een dorpskerk. En verder veel boerderijen, gebouwd volgens de typische Ardense architectuur. De oudste boerderij ligt net buiten het dorp en is ons verblijf tijdens deze wandelvakantie. Van hieruit verkennen we de omgeving.


De wandelingen.

Tijdens deze wandelvakantie lopen we in heuvelachtig en glooiend terrein over goed begaanbare (helling) paden. Bij minder goed weer minder begaanbaar!  We doorkruisen de dalen van de Berwinne en haar zijriviertjes maar vergeten ook het aansluitende plateau niet! Elke dag keuze uit een lange en kortere route. Een dag niet lopen? Kan ook!! Onze 9-persoons bus gaat ook mee en zorgt voor aanvullend vervoer. En tijdens de wandeling is er altijd wel een terrasje of cafeetje, of gewoon picknicken in de wei!


 Midden in de week, op de ‘vrije’ dag gaan we met de bus naar het stadje Visé, een gezellig en authentiek stadje aan de rivier de Maas. Even rondneuzen op de plaatselijke markt, een bezoek aan het plaatselijke museum, een wandeling langs de rivier of even uitblazen op een terrasje onder het genot van een plaatselijk gebrouwen biertje.,Richelle

8-daagse wandelvakantie voor blinden & slechtzienden.

Land van Herve. wandelvakanties-2018

12 t/m 19 oktober

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Trein/bus

Vervoer

Elk station in Nederland

Opstap-plaatsen

 voor blinden & slechtzienden: € 645,- p.p. (2-p. kamer)

 voor begeleiders: € 145,- p.p. (2-p. kamer)

Reissom

Vraag uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

boeking

Onze uitvalsbasis.

Een ruime gedeelte van een oude kasteelboerderij. Geschikt voor 16 personen. Geheel gereneoveeerd Meteen comfortabele zithoek en een ruime eetkamer. Op de verdieping een aantal twee- persoons slaapkamers met badkamer waarin douche, wastafel en toilet.

Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten) te

   beginnen met het  diner op de

   eerste en te eindigen met de

   lunch of  het lunchpakket op

   de laatste dag

overnachtingen (zie ook onder

   accommodatie);

treinreis vanuit Nederland.

   Opstapplaatsen zijn Amsterdam,    Utrecht, Den Bosch, Eindhoven,    Roermond en Maastricht.;

routekaartjes en

   routebeschrijvingen;

bagagevervoer vanaf het station van  

   naar  onze uitvalsbasis (dag 1) en  

   weer terug (laatste dag).

reisbegeleiding


Voor eigen rekening:

consumpties en eventuele uitgaven

   van persoonlijke aard.

reis- en/of  annuleringsverzekering.

lakenpakket (maar ook te huur

   voor € 9,-)