Kaapverdië

algemene info

vervoer

De luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië heeft nog maar één vliegtuig. De route vanaf Amsterdam is opgeheven maar je kunt er nog een met TUI of Tap (de Portugese luchtvaartmaatschappij. Binnenlandse vluchten met Bestfly. Alleen Brava en Santo Antão hebben geen vliegveld en zijn alleen bereikbaar met de boot (ook naar andere eilanden).

onderdak

Op alle eilanden overnachtingsadressen: huisjes te huur, B&B en hotelletjes. Kamperen lukt niet. 

lezen

Bijzonder mooie en gedetailleerde wandelkaarten zijn te bestellen bij AB-kartenverlag. Voor wandelboeken en meer info over Kaapverdië klik hier .

wandelinfo

Dé wandeleilanden van Kaapverdië zijn: Santo Antão, São Vicente, São Nicolau (goed samen te doen in 1 reis) én Brava Fogo, Santiago en eventueel Maio (ook goed te combineren.

 

over de eilanden

Brava

Brava is een pareltje in de Atlantische Oceaan. Het kleinste en meest rustige eiland van Kaapverdië. Anderhalf keer zo groot als Schiermonnikoog, maar het oogt groter door de hoogteverschillen. Met een ruige kustlijn, dramatische kliffen en groene valleien. Het groenste Kaapverdische eiland met als bijnaam ‘bloemeneiland’ 

bevolking

Brava heeft een kleine bevolking van ongeveer 6000 mensen. De lokale gemeenschap is hecht en gastvrij. Cultuur en muziek: De morna, een melancholische muziekstijl, vindt zijn oorsprong op Brava. De lokale bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en traditionele muziek.

toerisme

Hoewel minder bezocht dan sommige andere eilanden, trekt Brava reizigers aan die op zoek zijn naar rust, wandelpaden en een authentieke eilandervaring. Veel andere bezoekers zul je dus niet tegenkomen.

hoe kom je er?

Met de Ferry vanaf Fogo: Brava heeft geen eigen vliegveld, maar je kunt vanaf Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, de veerboot nemen naar het eiland. Deze ferry vaart ongeveer vier keer per week. Vanaf het eiland Fogo kun je met de fastferry in een uurtje varen naar Brava. Iedere dag behalve zondag en vaak meer dan 1 keer.

eilandvervoer

Op Brava kun je gebruik maken van aluguers (lokaal busje of pick up) om van de ene naar de andere plek te komen. In de haven van Furna staan ze de boot op te wachten. Passagiers erin, bagage op het dak en dan naar de hoofdstad Vila Nova Sintra, drie kilometer rijden. Lopen kan ook, maar wel een hele klim!.

waar slapen?

Het eiland is klein, niet veel toeristen, dus beperkt slaapplek!  Absolute topper is Kazadizaza (zie hierboven) in de mooiste baai van heel Kaapverdië Faja d’Aqua. We zijn er zelf geweest en hebben genoten.                                                                                              . 

Villa Vicente:  Comfortabele kamer met eigen badkamer, ontbijt is inbegrepen. Mooie tuin en  dakterras. Cruz Grande-Brava: Kamer met eigen badkamer. Ook: terras en bar, op loopafstand van de hoofdstad, Vila Nova Sintra. Djabraba’s Eco-Lodge: Basic kamers, mooi uitzicht, lekker eten. 

wandelgidsen

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur, wandelpaden, kliffen en baaien. Vergeet niet te genieten van de unieke flora en fauna die je onderweg tegenkomt, zoals de zeldzame drakenbloedboom en kokospalmen. Literatuur: Wandelgids Kapverden: duitstaligemet 50 gevarieerde wandelroutes op alle negen bewoonde eilanden van Kaapverdië. verder is er de Rother wandelgids van Kaapverdië

Scroll naar boven